Tryk på tanker  – tanker på tryk

En bog er en drøm, hældt på form

Vidensdeling i Forsvaret - Introduktion til analyse og stabsmetodik

Det er moderne at tale om vidensdeling. Konsulentfirmaer i ledelse sælger vidensdeling som et produkt. Det akademiske modsvar er også set: Viden kan ikke deles - det kan data, eller til nød information. Viden er individuel og forsvinder ved deling.

Forsvaret er en offentlig virksomhed, og samtidig en arbejdsplads hvis aktivitet kan medføre livsfare for medarbejderne. Beslutninger skal træffes på grundlag af aktuel og bedst mulig viden. Der er ikke råd til at gøre fejl, som i den ene ende af spektret kan medføre betydeligt spild af offentlige resurser, i den anden ende tab af menneskeliv.

I Forsvaret skal man således leve af denne flygtige og altid foranderlige substans, viden.

Denne bog beskriver kriterierne for at skabe viden samt de farer, der truer effektiv vidensdeling; og den anviser metoder til at undgå disse farer. Bogen beskriver desuden konkret metodik, som anvendes i stabene til at skabe og dele viden.

Selvom bogen er møntet på Forsvaret, kan den inspirere enhver, som ønsker systematisk at udvikle viden som grundlag for at træffe den rigtige beslutning - eller påvirke andre til at gøre det.

Forfatter: Christian J.D. Dirksen
Titel: Vidensdeling i Forsvaret
Sprog: Dansk
Tryk
ISBN-13: 978-87-997568-7-2
Forlag: Forlaget Genspejling
Udgivet: 15. juli 2015

Christian J.D. Dirksen har også udgivet:
I Dragens Øje Fantasyroman – 2010/2014
ID - lånt identitet
– Spændingsroman – 2011/2014
Faren – Spændingsroman – 2011/2014
Hovedløst – Spændingsroman – 2013
Troløs – Spændingsroman – 2013
Kvit – Spændingsroman – 2014

Christian J.D. Dirksen